Aktiespararna

Trump Media stiger i förhandeln

Av Finwire/Redaktionen
16 april 20241 min lästid
USAs tidigare president Donald Trump.
Trump Media & Technology Group planerar för att lansera en liveströmmad tv-plattform i faser. Det uppger bolaget efter att produkten testats under sex månader, enligt ett pressmeddelande.

Tv-plattformen kommer att släppas som en app till Android och Apple-användare i den första fasen. Appen kommer senare, i den tredje fasen, att släppas till tv-apparater.

"Vi är glada över att kunna gå vidare med nästa stora fas för Truth Social. Med vårt streaminginnehåll vill vi erbjuda ett permanent hem för högkvalitativa nyheter och underhållning som diskrimineras av andra kanaler och innehållsleveranstjänster. Det finns mycket bra innehåll som helt enkelt inte kan hitta en publik av orättvisa skäl, och vi vill låta dessa skapare veta att de snart kommer att ha en garanterad plattform där de inte kommer att avbrytas", säger TMTG:s vd Devin Nunes.

Fokus på bland annat religösa kanaler

Fokus för streaminginnehållet kommer att vara nyheter, religiösa kanaler, familjevänligt innehåll och dokumentärer. Det kommer också vara fokus på innehåll som riskerar att bli "nedstängt" eller "förtryckt" på andra plattformar.

Ingen tidslinje anges för lanseringen.

Aktien stiger med 1,9 procent i förhandeln efter att ha fallit tillbaka rejält på sistone.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Marknadsnyheter

Dela med dig