Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-11-08

Turbulent i Tesla efter Musk-tweet

wysiwyg_image

Den elektriska bilproducenten med excentriske vd:n Elon Musk i framsätet faller några procent när den amerikanska börsen öppnar.

Elon Musk körde en omröstning på Twitter under helgen om han skulle sälja tio procent av sitt innehav i Tesla.

En klar majoritet röstade för förslaget med över 3,5 miljoner Twitterprofiler i omröstningen. Han själv har sagt att han kommer att följa resultatet, oavsett utgången.

När den tyska börsen, Frankfurtbörsen öppnade, där elbilstillverkaren också är noterad, backade deras aktie med sex procent på nyheten.

"Mycket har den senaste tiden sagts om att orealiserade vinster är en sorts skattesmitning, så jag föreslår att sälja 10 procent av mina aktier i Tesla. Stödjer du detta?", frågade Elon Musk sina följare under helgen och följde upp med att skriva att han skulle följa resultatet. Trolig orsak till en potentiell insynsförsäljning stavas skatteskäl, rapporterar CNBC. Nämnvärt är även att Jefferies skruvat upp riktkursen för Tesla till 1.400 dollar, vilket är den högst satta riktkursen på marknaden för tillfälle.

Aktiespararnas Mohammed Salih har under dagen kommenterat nyheten i en intervju med Svenska Dagbladet:

– Vi lär se rubriker på att Musk tycker att bolaget är högt värderat. Han kunde gjort det här för ett år sedan, men nu kanske han känner att bolaget stuckit iväg för mycket, säger han.

Mohammed tror att en ytterligare nedgång på kort sikt kan ske men att man som sparare bör komma ihåg att aktien stigit väldigt mycket under det senaste året.

– Är man ingen kortsiktig handlare så skulle jag inte säga att det här spelar någon roll. Det är dessutom julafton för blankarna, avslutar han intervjun med Svd.

Teslas aktiekurs är ner 4 procent i början på måndagens handel.

 

 

Författare Redaktionen