Aktiespararna

Två faktorer som gör teleoperatören köpvärd

Av Nyhetsbyrån Direkt
13 december 20172 min lästid

Tele2-aktien erbjuder intäktstillväxt och möjligheter till M&A, två faktorer som är sällsynta inom telekomsektorn. Dessutom är värderingen inte krävande, menar Berenberg enligt en analys.

"Vi tror att tillväxttrenden under den överskådliga framtiden kommer att fortsätta att överraska positivt. Dessutom kommer aktien att vara fortsatt tilltalande tack vare valfrihet på M&A-fronten", heter det i analysen.

Berenberg uppgraderar Tele2 till köp (behåll), vilket Nyhetsbyrån Direkt rapporterat om tidigare på onsdagen, och höjer riktkursen till 123 kronor (82).

Analytikernas snittförväntningar vad gäller Tele2 verkar inte ta hänsyn till den underliggande tillväxttrenden, menar Berenberg som hänvisar till en förbättring på Tele2:s kärnmarknad i Sverige samtidigt som investeringsmarknaderna Kazakstan och Nederländerna utvecklas bättre än väntat. Berenberg ser också ett stort utrymme för tillväxt på marknaderna i Baltikum.

På M&A-sidan tar Berenberg upp att den nederländska verksamheten snart står redo att avyttras och 2019 har Tele2 en option att sälja i Kazakstan.

Sverige kvarstår emellertid som den stora M&A-möjligheten. Där kan Tele2 bli en del av en trepartsfusion med Com Hem och MTG, som Berenberg flaggat för i tidigare analyser.

Onsdagens initiala kursuppgång i Tele2-aktien raderades ut och vid 10.20-tiden handlades aktien till 104:40 kronor, ned 0,5 procent för dagen.

Dela med dig