Aktiespararna

Två lågt värderade sektorer att slå till på

Av Jessika Bouveng
29 augusti 20232 min lästid
Karl Hedberg är aktiechef för Carnegie Private Banking.
Karl Hedberg, aktiechef på Carnegie Private Banking, ger nu rådet till investerare att ta sikte på ett par lågt värderade branscher på börsen. Vad gäller fastighetsbranschen är han dock inte lika optimistisk.

När det kommer till börsens olika sektorer så ser aktiechefen Karl Hedberg möjligheter i banksektorn och skogsindustrin.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

“Jag tycker bank fortsätter att se ut som en intressant sektor med låg värdering och gott stöd av hög direktavkastning. Osäkerhet om fastighetsexponeringar och eventuella bankskatter har fortsatt hämma sektorn oförtjänt mycket”, säger Karl Hedberg.

Även skogsindustrin faller aktiechefen i smaken för tillfället då han spår en återhämtning i vinsterna under de kommande kvartalen efter ett mycket svagt år resultatmässigt. Han tror även att nästa år bör innebära betydligt mer normaliserade vinstnivåer.

Vi har inte nått botten än

Karl Hedberg ger även sin syn på den krisande fastighetssektorn och huruvida vi nått botten eller inte.

“Jag tror inte riktigt vi kan blåsa faran över i fastighetssektorn. Budskapet från centralbankerna är att räntorna kommer vara kvar på högre nivåer en längre tid än väntat. Det gör att den efterlängtade lättnaden för sektorn skjuts framåt”, säger han.

Samtidigt påpekar han att det är skillnad på bolag och bolag vad gäller både typer av fastigheter och finansiering.

“Det kan ge utrymme för uppgångar i vissa fastighetsbolag, men för sektorn som helhet tror jag inte vi sett botten ännu”, menar Karl Hedberg.

Dela med dig