Aktiespararna

Tyska biltillverkare fortsätter att falla

Av Nyhetsbyrån Direkt
24 juli 20171 min lästid

Tyska personbilstillverkare faller även på måndagen efter att på fredagen blivit anklagade för kartellbildning.

Aktiekurserna för de tyska fordonstillverkarna Volkswagen och Daimler noterades lägre på fredagen efter uppgifter i den tyska tidningen Der Spiegel om att företagen kan ha agerat otillåtet ur konkurrenshänseende i samband med samtal kring fordonsteknologi.

Med de färska anklagelserna kan fordonsjätten Volkswagen, i kölvattnet på utsläppsskandalen "dieselgate" 2015, rättmätigt titulera sig som skandalomsusad.

Anklagelserna centreras kring Volkswagen, Audi, Prosche, BMW och Dailmer, enligt Financial Times och rör en samverkan att kollektivt använda en mindre och billigare tank för utsläppsneutraliseringsvätskan Adblue.

Anklagelserna är något vaga och än så länge saknas större detaljer, men aktiekurserna vittnar om att det är brett och allvarligt.

"Det som står på spel här är inget mindre än trovärdigheten hos hela den tyska bilindustrin", sade ekonomiminister Brigitte Zypries med eftertryck.

Användningen av Adblue, som används till moderna dieselmotorer för att minska utsläppen av kväveoxider, lagstadgades av EU 201

Dela med dig