Aktiespararna

Unga ägare tror på Eyeonid

Av Bolagsbevakningen
30 juni 20182 min lästid

Bildtext: Eyeonids vd Daniel Söderberg

Eyeonid Group har mycket på gång och hyser stora förväntningar på framtida tillväxt dels under innevarande år men framförallt under det nästkommande.

Eyeonid Group höll sin ordinarie bolagsstämma för två veckor sedan, närmare bestämt på fredagen den 15 juni, hos en advokatbyrå på Strandvägen i Stockholm.

På stämman samlades en grupp mycket unga aktieägare. Många ungdomar har köpt betydande aktieposter.

Aktiespararna tog nyligen upp bevakningen av Eyeonid Group. Med tanke på bolagets utveckling var det naturligt att så skedde.

På ett år har bolagets aktie dubblats och antalet aktieägare har ökat markant. Bara hos Avanza finns över 6000 aktieägare, vilket är mycket för ett bolag vars aktie är listad på Nordic MTF och vars börsvärde är cirka 500 miljoner.

Eyeonid, som är ett teknikintensivt bolag med stark förväntad tillväxt och många ihärdiga aktieägare, för tankarna till Fingerprint. Kan detta vara nästa bolag som får en mycket snabb uppgång, med ett efterföljande kraftigt fall? Den som följer Eyeonid Group har nog en spännande tid att se fram emot.

På stämman behandlades endast ett ärende som inte är obligatorisk på en årsstämma. Det ärendet handlade om ett relativt stort emissionsbemyndigande som tillät en utspädning på mer än 10 procent. Att ärendet fanns på dagordningen för årsstämman var en konsekvens av Eyeonids befintliga finansieringslösning.

Bevakare och författare: David Lavröd

Dela med dig