Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-08

Unik förvaltningsstrategi i ny fond

wysiwyg_image

Aktiespararna lanserar nu Småbolag Edge tillsammans med Cicero Fonder. Fonden har låg avgift, ett hållbart fokus och en god avkastningspotential.

Aktiespararna Småbolag Edge är en aktivt förvaltad fond med en förvaltningsstrategi som är unik på marknaden. Strategin består av två mandat: en systematisk del, där man investerar utifrån objektiva kriterier kopplade till kassaflöde, lönsamhet och tillväxt.

Den andra delen baseras på fundamental analys där förvaltarna kan placera sina starkaste bolagsidéer och även i exempelvis börsintroduktioner. Innehaven kommer att utvärderas löpande.

 – Det systematiska mandatet särskiljer fonden från andra småbolagsfonder. Våra kunder ska få en mer aktiv småbolagsfond och vi vill undvika de vanligaste fällorna som är lätta att hamna i vid investeringsbeslut, säger Peter Magnusson, förvaltningschef på Cicero Fonder.

Kostnaden för fonden består dels av en fast avgift på 0,3 procent, dels av en prestationsbaserad avgift. Cicero Fonders vd Christer Sterndahlen kommenterar upplägget.

 – Slår vi inte index så får kunden en låg förvaltningsavgift. Det är en modell som skyddar kunden från orimligt höga avgifter i förhållande till avkastningen.

Ett framgångsrikt samarbete

Aktiespararna Småbolag Edge är den tredje fonden i Cicero Fonders utbud där det finns ett samarbete med Aktiespararna.

Sedan tidigare finns indexfonderna Aktiespararna Topp Sverige samt Aktiespararna Direktavkastning. Den senare är även rankad som en av de bästa fonderna i sin kategori i år, enligt Avanza (mars 2021). Samarbetet med Aktiespararna innebär att medlemsorganisationen har möjlighet att ta ägaransvar tillsammans med Cicero Fonder i själva bolagsinnehaven.

Aktiespararna Småbolag Edge kommer att förvaltas av Bence Földi och Peter Magnusson.

Bence Földi tror på småbolagens utveckling.

– Historiskt sett har det gått bra för många svenska småbolag och vi spår en fortsatt mycket ljus framtid.

Fonden Aktiespararna Småbolag Edge lanseras tisdagen den 15 juni, men finns redan nu att köpa på  www.avanza.se.

Fondfakta Cicero Fonder - Aktiespararna Småbolag Edge

Förvaltare: Bence Földi och Peter Magnusson

Inriktning: Hållbara småbolag bland annat inom IT, bioteknik, konsument och finans. (Minst 90 % är bolag med ett marknadsvärde på högst SEK 50 mdr vid investeringstillfället)

Geografisk allokering: Sverige

Antal innehav: 40-70 st bolag

Jämförelseindex: Nasdaq OMX Small Cap Sweden GI Index

Förvaltningsavgift: Fast avgift på 0,3 % samt en resultatbaserad avgift på 20 % överstigande Nasdaq OMX Small Cap Sweden GI Index

Registreringsland: Sverige

För mer information och handel: www.cicerofonder.se

Författare Redaktionen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.