Aktiespararna

USA:s tidigare finansminister Steven Mnuchin vill köpa Tiktok

Av Finwire
14 mars 20242 min lästid
USA:s tidigare finansminister Steven Mnuchin .
USA:s tidigare finansminister Steven Mnuchin säger att han ska sätta ihop en investerargrupp för att försöka köpa Tiktoks verksamhet i USA från det kinesiska techbolaget Bytedance. Det rapporterar CNBC.

"Jag tror att lagstiftningen borde gå igenom och jag tycker att det borde säljas. Det är en fantastisk verksamhet och jag ska bilda en grupp för att köpa Tiktok", säger Mnuchin till tv-kanalen CNBC.

Utspelet från Mnuchin kommer efter att USA:s representanthus igår röstade igenom ett lagförslag som tvingar fram en försäljning av Tiktok inom sex månader. Ifall bolaget inte säljs så kan appen förbjudas i landet.

Lagförslaget är nu på väg till senaten, men om det går igenom är osäkert. President Joe Biden har dock sagt att han kommer att underteckna lagstiftningen om den når hans skrivbord.

"Detta bör ägas av amerikanska företag. Det finns inte en chans att kineserna någonsin skulle låta ett amerikanskt företag äga något liknande i Kina", sade Mnuchin.

Det är oklart ifall Kinas regering skulle ge godkännande för Bytedance att sälja Tiktok till en köpare i USA. Tiktoks vd Shou Zi Chew har antytt att en försäljning inte är att alternativ, skriver CNBC.

Det finns samtidigt andra intresserade köpare. Under helgen rapporterade Wall Street Journal att Bobby Kotick, tidigare vd för Activision Blizzard, diskuterar en potentiell affär med möjliga partners.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Marknadsnyheter

Dela med dig