Aktiespararna

Våra sämsta och bästa investeringar

Av Jessika Bouveng
27 juni 20231 min lästid
I säsongens sista avsnitt av "Aktiepodden" så är det dags för Aktiespararnas analytiker, Robert Andersson och Carl-Henrik Söderberg, att summera perioden som har gått för Korta portföljen. Duon inleder avsnittet med att konstatera att det har varit en svängig period.

Säsongen som varit har bjudit på en hel del toppar och dalar. Bland de mer positiva bidragen till portföljen finner vi AstraZeneca, Bahnhof, Evolution, Handelsbanken, W5 Solutions, Odfjell Technology och Storskogen. I den mer negativa ringhörnan hamnar aktier som Transtema, Embracer, Hexatronic, Coor och SBB.

”Sämsta investereingen är ju då Hexatronic”, säger Robert Andersson där några av anledningar bakom var en kritisk artikel från Financal Times, marknadsoro samt SBB-blankarens attack i form av negativa tweets.

Blickar vi mot de mer positiva casen så tar duon upp Handelsbanken som analytikerna under perioden handlat lite fram och tillbaka med.

”En portföljens bästa affärer. Jag tror totalt sett så har vi varit upp 25% ungefär”, säger Robert Andersson.

Portföljen drog igång i början på september och likvideras den 22 juni. För att höra hela summeringen, lyssna på avsnittet!

Aktiepodden

Dela med dig