Aktiespararna

Varningen: ”Dags att sälja”

Av David Flatbacke-Karlsson
12 juli 20182 min lästid

Marknaden är inne i en sista uppgångsfas och underskattar risken för handelskrig.
Nu är det läge att göra sig av med sina aktier, anser experten Scott Minerd.

Snart är det slut på de goda tiderna på börsen.

Donald Trumps införda tullavgifter kommer att ge hårda konsekvenser som investerarna inte är beredda på.

Att släppa sina aktier är rätt väg att gå, berättar Scott Minerd, investeringschef på Guggenheim Partners, för CNBC.

Investerarna är inte tillräckligt medvetna om vilken påverkan ett handelskrig kan få. När kollektivet väl kommer till insikt kommer det att bli en ordentlig korrektion på börsen. Det anser Scott Minerd.

– De (investerarna) förstår inte konsekvenserna och tänker inte på vad Federal Reserve (amerikanska centralbanken) kommer att tvingas göra för att hantera inflationspressen som kommer ifrån tullarna, säger investeringschefen till CNBC.

Scott Minerd är, med andra ord, oroad över att tullavgifterna kommer att leda fram till en högre inflation och att Fed kommer att tvingas snabba på sin räntehöjningsbana eller i värsta fall höja räntan fler än uttalade ambitionen fyra gånger under 2018.

Kan fortsätta ett tag – sedan kommer smällen

Scott Minerd lyfter fram att tullarna, bland annat steg priserna på tvättmaskiner med 17 procent efter att presidenten föreslagit tullar tidigare i år, sakta men säkert kommer att synas allt mer.

Det tar tid för marknaden att reagera på sådana här förändringar och just nu råder ett starkt säsongsmönster på börsen.

– Det kan absolut fortsätta hela sommaren, men i september eller oktober bör vi börja se någon form av korrektion, säger Scott Minerd till CNBC.

Inte första gången

Tidigare i veckan twittrade Scott Minerd om att marknaden är inne i en sista uppgångsfas och att det är hög tid att sälja sina aktier före en stundande nedgång.

Det är dock inte hans första pessimistiska uttalande angående börsens utveckling på senare tid. Scott Minerd har sagt att börsen är på en katastrofal kollisionskurs och att en nedgång på 40 procent är att vänta i samband med en recession som bryter ut 2019 eller 2020.

Dela med dig