Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-12-21

Veckans aktie: "Ligger rätt i trenden"

wysiwyg_image

Midsona ligger rätt i trenden med ekologiska varor och växtbaserad köttersättning. Tillväxtutsikter kompenserar för hög värdering när hållbarhetspremie hägrar.

Det skriver Dagens Industri i analysen "Veckans aktie" i måndagens utgåva av tidningen, där rekommendationen blir köp för Midsona.

"Midsona är en klar kandidat för den som vill investera hållbart. Produkterna är i dag till drygt 90 procent växtbaserade eller veganska, målet är att nå 100 procent 2030. Samtidigt ska alla förpackningar vara av återvunnen plast 2025 och strategin för att koordinera hållbarhetsarbetet är på plats. Det är initiativ som har lyft Midsona till en delad första plats i kategorin dagligvaror i Di:s rankning Hållbara bolag", skriver DI.

Midsonaaktien handlas till 26 gånger årets förväntade vinst och sett till DI:s prognos för 2021 sjunker p/e-talet till 19.

"De senaste fem åren har värderingen legat i linje med den för innevarande år. Sätter vi samma multipel på nästa års vinst blir riktkursen 90 kronor, det vill säga en uppsida på 30 procent. Lägg till en eventuell hållbarhetspremie och ribban kan höjas ytterligare", skriver DI i analysen.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.