Aktiespararna

Veckans aktier: Investmentdoldis och Volvo

Av Nyhetsbyrån Direkt
26 april 20213 min lästid
Flertalet aktier får en köprekommendation, bland dem ett investmentbolag med stor potential och ett lågt värderat Volvo.

Investmentbolaget VNV Global, tidigare Vostok New Ventures, har gått starkt i pandemin och har vänt från rabatt till premievärdering på börsen. Men potentialen är fortsatt stor, anser Affärsvärlden i en analys på söndagen med rubriken "Köpvärd investmentdoldis".

VNV har sammanlagt en spännande portfölj som lockar tidningen. Guldägget är det brittiska hälsovårdsbolaget Babylon Health. Nyhetsflödet kring detta bolag tillsammans med övriga tre majoritetsinvesteringar kommer att vara viktigt för VNV:s kursutveckling den närmsta tiden. På lite längre kan investeringarna i mindre bolag, som exempelvis bokningsplattformen Booksy och transportbolaget Dostavista växa, både på marknaden och som andel i portföljen.

Kombinationen av onoterade tillgångar och konkurrensutsatta marknader gör att risken är hög men vi låter oss övertygas av ledningens fina track-record och de spännande möjligheterna i VNV:s investeringar, heter det i analysen.

Börsveckan rekommenderar köp för Pierce, Amasten, Byggmax och Volvo i den senaste utgåvan. Vidare blir rådet avvakta för Lyko, Castellum, Atrium, Maha, och Trianon. Börsveckan tar också hem vinsten i Nyfosa.

Nyligen noterade Pierce Group, e-handlare inom motorcykelutrustning, har medvind från att MC-branschen hade ett toppår 2020. Börsveckan gillar den tydliga nisch som Pierce har.

"Produkterna lämpar sig väl för onlinehandeln, ordervärdet är högt, returgraden låg och bruttomarginalerna är högre än inom många andra onlinesegment", står det i analysen som mynnar ut i ett köpråd.

Hår- och skönhetsbolaget Lyko växer så det knakar samtidigt som marginalerna förbättras. Värderingen är dock i saftigaste laget, anser Börsveckan som gillar aktien men avvaktar i nuläget.

Bostadsutvecklaren Amasten vill dubbla sitt fastighetsbestånd till 20 miljarder kronor de kommande tre åren. Bolaget har en hel del intressanta projekt i sin pipeline och ser klart intressant ut. Den operativa risken är låg med bostäder i portföljen och värderingen är attraktiv om man beaktar den höga förväntade resultattillväxten de kommande ett-två åren. Börsveckan byter fot till köprekommendation.

För de två fastighetsbolagen Castellum och Atrium upprepar Börsveckan tidigare råd avvakta. Även Malmöbaserade fastighetsbolaget Trianon får rådet avvakta.

Börsveckans favorit Nyfosa har gått starkt på börsen och noteras till nya rekordhöga nivåer. Det är tveklöst befogat men nu har potentialen minskat och Börsveckan tar hem vinsten och sänker rådet från köp till att avvakta.

Byggmax levererade en fin rapport för första kvartalet. Ledningen gör ett bra jobb för att främja tillväxten och Börsveckan tror att marknaden underskattar bolaget, sett till att dagens värdering är för låg, och det ger köpråd.

Maha Energy har hög risk och hög potential, anser Börsveckan. Oljepriset har återhämtat sig rejält och därmed har krisinvesteringsmöjligheten försvunnit i de flesta oljebolag som Maha Energy. Börsveckan avvaktar.

Volvo visade starka siffror i inledningen av 2021 trots oro kring halvledarbrist. Aktien värderas lite väl försiktigt och passar utmärkt i portföljen. Börsveckan upprepar sitt köpråd.

Dela med dig