Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-05-15

Veckans vinnaraktier: Blygsamma ökningar

wysiwyg_image

Börsutvecklingen under veckan har inte varit mycket att hurra över. Men det finns ändå ett par aktier som har levererat bra.

Såg vi ett trendbrott förra veckan på Stockholmsbörsen? Ekonomier världen över visar tråkiga siffror med ökad arbetslöshet och ingen direkt lösning på coronapandemin tycks vara nära. 

Samtidigt smög hårt drabbade samhällen igång sina verksamheter efter att ha lättat på sina restriktioner. I morgon, lördag, drar exempelvis den tyska högsta ligan i fotboll igång igen.

Kanske har verkligheten kommit ikapp börsen en aning. Det har varit en dyster vecka och vinnarna på vår lista presenterar blygsamma ökningar.

Se förra veckans vinnare

Addtech: Den globala teknikhandelskoncernen står i topp efter att vi stänger denna fredag vecka 20. Med en ökning på 8,22 procent befäster bolaget placeringen i topp. På torsdagen sålde deras affärsområdeschef aktier i bolaget för 4,8 miljoner kronor. I skrivande stund står aktiekursen i 298 kronor.

Latour: Det Göteborgsbaserade investmentbolaget har haft en stabil ökning på 7,68 procent. Bolaget som har sina sex affärsområden inom; automotive, handverktyg, hydraulik, luftbehandling, maskinhandel och verkstadsteknin står i skrivande stund i kursen 160 kronor per aktie.

Avanza: Nätbanken med fokus på aktie- och fondhandel har haft en bra vecka. Troligen fortsätter folk att investera trots sämre tider. Aktien har denna veckan ökat med 3,86 procent. Aktien handlas till 131 kronor per aktie.

Förra månadens vinnare: April, april - vinnarna du inte skojar bort

Andra vinnare:

SWECO B (+3,83%)

ICA Gruppen (+2,55%)

Electrolux A (+2,24%)

Nordic Entertainment Group A (+2,09%)

Nolato B (+1,85%)

Arion Banki SDB (+1,55%)

Lifco B (+1,53%)

 

* Sammanställningen är enbart gjord bland bolag på Stockholmsbörsens Large Cap-lista och innehåller den högsta procentuella ökningen under innevarande vecka.

Författare Jakob Palmgren

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.