Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-11-20

Veckans vinnaraktier: Livesänd sport i topp

wysiwyg_image

Vi fortsätter uppåt även denna sena höstveckan med leverantören av livesänd sport dubbelt i topp.

Blygsamt uppåt sammanfattar veckan, med undantaget för våra vinnare som klättrade tvåsiffrigt.

De positiva vaccinresultaten från Pfizer förra veckan följdes upp av Modernas framgångsrika resultat denna vecka. Under fredagen ansökte Pfizer tillsammans med Biontech om nödgodkännande för att vaccinera om en månad. Teknikbolagens tapp vid sektorrotationen har börjat stiga igen.

Veckans vinnare finner vi inom underhållningsbranschen och tillverkning.

wysiwyg_image

Förstaplatsen plockar NENT hem, Nordic Entertainment Goup är verksamma inom underhållningsbranschen. De erbjuder framförallt livesänd sport, de stora flaggskeppen inom fotboll är engelska fotbollens Premier League och Europas finrum Champions League. Utöver fotboll sänder de bland annat Golf och även filmer och serier. Deras kända varumärken innefattar Viaplay, Viasat och radiokanalen Rix FM. Nent plockar även andraplatsen med sin B-aktie. A-aktien har stigit med 16,8 procent och B-aktien med 16 procent, de handlas i skrivande stund för (A) 410 kronor respektive (B) 418 kronor. De meddelade nyligen planer på att expandera, och försöka slå sig in på den amerikanska marknaden.

wysiwyg_image

Tredjeplatsen står tillverkningsbolaget Dometic Group för, de har ett brett sortiment med produkter. De tillverkar och utvecklar luftkonditioneringssystem, spisar, varmvattenberedare, ugnar och portabla kylboxar. Produkterna är främst ämnade för fordonsindustrin med bilar, båtar och tyngre fordon. Därtill erbjuder de eftermarknadsservice. Deras aktiekurs har stigit med cirka 10 procent under veckan och aktien handlas i skrivande stund till drygt 106 kronor,

Bubblare:

Mycronic (+7,6%)

TRATON (+7%)

Avanza Bank Holding (6,4%)

Holmen A (+6,2%)

Alfa Laval (+6,1%)

Veoneer SDB (+6%)

Holmen B (+5,9%)

 

*Sammanställningen är enbart gjord bland bolag på Stockholmsbörsens Large Cap-lista och innehåller den högsta procentuella ökningen under vecka 47.

Författare Jakob Palmgren

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.