Aktiespararna

Veckans vinnaraktier: Minimal coronapåverkan

Av Jakob Palmgren
24 april 20202 min lästid
Veckans tre riktiga vinnare på Stockholmsbörsen består av teknik, tillverkning och spel.

Mycronic har klättrat knappt 25 procent och står i skrivande stund i kursen 167 kronor. Det gör aktien till veckans vinnare på storbolagslistan. 

Bolaget utvecklar, tillverkar och marknadsför laserbaserade mönsterritare för framställning av fotomasker och avancerad ytmonteringsutrustning. De publicerade igår en stark första kvartalsrapport för 2020 som visade att covid-19 har haft minimal påverkan på deras orderingång.


På andra plats finns Dometic Group som ökat väldigt nära 17 procent och har nått aktiekursen 59 kronor.

Andraplatsinnehavaren tillverkar bland annat luftkonditioneringssystem, spisar och portabla kylar. Deras produkt är främst anpassade för fordonsindustrin och används av båtar, bilar och tyngre fordon.


Ett spelbolag har också fått luft under vingarna. Betsson har lyckats återhämta sig från mitten av mars och är nu uppe är 51 kronor. Det svänger för bolaget som i slutet av februari nådde sin högsta kurs för året på 57 kronor. Det lär vara deras casinoverksamhet som levererar resultat då det fortfarande står väldigt stilla för sportspel i och med att så gott som alla evenemang världen över är inställda eller uppskjutna.


Andra vinnare:

Kindred Group.

Husqvarna B.

Ahlstrom-Munksjö Oyj.

SKF B.

SKF A.

Lifco B.

Avanza Bank Holding.


* Sammanställningen är enbart gjord bland bolag på Stockholmsbörsens Large Cap-lista och innehåller den högsta procentuella ökningen under denna veckan.

Dela med dig