Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-23

Veckans vinnaraktier: Rapportvinnare i topp

wysiwyg_image

Det har varit en intensiv vecka med rapporter, veckans vinnare tar första platsen med miljardvinst.

Fortsatta stimulanspaket är i fokus i USA och börsen följer utvecklingen. Det kom vissa förhoppningar om en lösning efter uttalanden om framsteg vid förhandlingen, som tog emot väl.

Det har varit en ganska svag ökning på Large-cap under veckan, vi hittar fem aktier med tvåprocentiga procentuella ökningar och en majoritet av de som landar på rätt sida strecket ligger mellan en och fyra procent plus. Trots blygsamma uppgångar har vinnaren har lyckats överraska.

Vinnarna hittar vi inom telekom och fastigheter.

Förstaplatsen tar telekomleverantören Ericsson. De presenterade tidigare i veckan en rapport som var över analytikernas förväntan och aktien steg därefter. De är i full gång med 5G-utrullningen och efter rapporten skrev flertalet analyshus ”köp” med höjda riktkurser. För veckan har Ericssons B-aktie stigit med drygt 14 procent och handlas i skrivande stund för 108,5 kronor.

Även andraplatsen tillfaller Ericsson. Deras A-aktie steg drygt 13 procent och handlas något dyrare till 116,8 kronor.

Den sista pallplatsen tillfaller fastighetsbolaget Bonava, som specialiserar sig inom bostadsutveckling. Bolaget som har sina rötter inom NCC blev självständiga 2016 och har haft en trevlig börsvecka, de rapporterade innan öppning på fredagen, en rapport som togs emot väl av marknaden. B-aktien är upp knappt 16 procent under fredagen och 13,3 procent för veckan. Aktien kan du handla för 78,8 kronor.

 

Bubblare:

Mycronic (+11,7 %)

Ratos A (+10,77%)

Ratos B (+8,82%)

Bonava A (+5,71%)

AAK (+5,36%)

Epiroc B (+4,69%)

Boliden (+4,64%)

 

*Sammanställningen är enbart gjord bland bolag på Stockholmsbörsens Large Cap-lista och innehåller den högsta procentuella ökningen under vecka 43.

Författare Jakob Palmgren

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.