Aktiespararna

Veckans vinnaraktier: Tio högpresterare

Av Jakob Palmgren
26 juni 20202 min lästid
Stockholmsbörsen har gått igenom en stark vecka. Listan på bolag på rätt sida strecket kan göras lång. Här följer tio högpresterande aktier.

En fortsatt oro för en andra våg av coronasmittan präglar världen, samtidigt som vi läser att Europa sakta stabiliseras förvärras andra delar av världen. Nordamerika och Brasilien visar skrämmande siffror samtidigt som Peking i Kina drabbats av flertalet smittade. Stockholmsbörsen har dock inte tagit någon vidare notis utan börsen har blygsamt stigit.

I topp hittar vi bostadsutveklingsbolaget Bonava. Bolaget med tidigare rötter inom NCC har haft en bra vecka. Aktien handlas till 58 kronor vilket innebär en ökning med 10,8 procent. DNB Markets satte på torsdagen riktkursen till 80 kronor.

Tätt bakom träder banken Arion Banki SDB in på andraplatsen. Islänningarna erbjuder finansiella tjänster som lån, sparande och pension. Aktien har stigit med 10,4 procent och handlas till 4,7 kronor.

En bit bakom på den sista pallplatsen visar sig Sandvik efter en ökning med 6,8 procent. Industrikoncernen som är specialiserad inom bland annat utveckling och tillverkning av produkter för metallbearbetning, maskiner och verktyg för bergavverkning kommer att presentera sin andra kvartalsrapport den 16 juli. Aktien handlas till cirka 171 kronor.

Andra vinnare:

Kindred Group (+6,34%)

MTG A (+5,94%)

Thule Group (+5,66%)

MTG B (+5,19%)

ICA Gruppen (+5,03%)

Telia Company (+4,97%)

Swedish Match (+4,91%)

*Sammanställningen är enbart gjord bland bolag på Stockholmsbörsens Large Cap-lista och innehåller den högsta procentuella ökningen under denna veckan.

Dela med dig