Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-16

Veckans vinnaraktier: Utveckling i sidled

wysiwyg_image

Dags att återigen lägga en höstvecka bakom oss på börsen. Förra veckan nåddes nya rekord denna vecka har vi rört oss i sidled.

Den svenska börsen följer USA-valet som närmar sig med stormsteg. Vi är några veckor från valet men flera miljoner har röstat i förtid. Det diskuteras mycket om hur respektive kandidat kommer att påverka börsen, det återstår att se.

Efter nya toppnivåer har vi inte haft lika svängiga kursrörelser under veckan, vi stannar alltjämt högt upp men rör oss i sidled. Vilket visar sig på vinnarlistan, det är inget bolag som nådde en tvåsiffrig ökning. Rapportsäsongen för det tredje kvartalet är i fullgång, vi har sett flertalet omvända vinstvarningar men också sämre rapporter. Under fredagen tappade Sandvik och Getinge mark efter att ha presenterat sina rapporter.

Nu till veckans vinnare som är verksamma inom fastigheter, riskkapital och ett investmentbolag.

Förstaplatsen norpar Atrium Ljungberg, som ensamt fastighetsbolag på topp tio. Bolaget vars fastighetsportfölj främst innehåller kommersiella fastigheter belägna i större svenska städer har haft tuff resa på börsen i år. Aktien har sjunkit med omkring 30 procent, denna vecka har aktien stigit med 7,62 procent och handlas till cirka 158 kronor, vilket är en bit ifrån den högsta noteringen för året som är 240 kronor.

Andraplatsen lägger investmentbolaget Kinnevik beslag på, bolaget med fokus på digitala konsumentverksamheter har haft ett trevligt börsår. De har nått nya höjder under pandemin och fortsätter att klättra. Senast idag fick de flera höjda riktkurser med uppmaningen till köp från analyshus och banker. För veckan har A-aktien stigit med 7,35 procent och handlas i skrivande stund till 380 kronor.

Den sista pallplatsen plockar riskkapitalistbolaget EQT hem, bolaget som är verksamma inom private equity arbetar idag med investeringar och förvärv inom flertalet sektorer och regioner på global nivå. De har under året haft en svängig kurva på börsen där toppen nåddes i början av augusti. För veckan tillskrivs ökning med 7,22 procent och aktien handlas till 189 kronor.

Bubblare:

Medicover B (+6,17%)

Arjo B (+6,14%)

Kinnevik B (+5,98%)

Avanza Bank Holding (+4,95%)

Kindred Group (+4,38%)

Beijer Ref B (+4,11%)

Arion Banki SDB (+3,95%

 

*Sammanställningen är enbart gjord bland bolag på Stockholmsbörsens Large Cap-lista och innehåller den högsta procentuella ökningen under vecka 42.

Författare Jakob Palmgren

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.