Aktiespararna

Veckans vinnare: Ett snäpp nedåt

Av Jakob Palmgren
26 februari 20212 min lästid
Kurserna är hämtade klockan 16:10 den 26e februari 2021. Stockholmsbörsen backar några punkter men hotellkedjan lyfter tillsammans med två fastighetsbolag.

OMXSPI ser ut att sjunka med omkring 0,2 procent nedåt, börsåret har börjat bra och detta är ett litet steg nedåt.


Pallplatsen befäster hotell och fastigheter.

Förstaplatsen lägger hotellfastighetsföretaget Pandox beslag på. Tillsammans med hela sektorn var 2020 ett tufft år för bolaget. Pandox verksamhet omfattar förvaltning av hotellfastigheter och operatörsverksamhet. Aktien har stigit med 14,7 procent och handlas till cirka 149 kronor. Vilket får ses som ett steg i rätt riktning för Anders Nissens bolag.

Andraplatsen lägger det Göteborgsbaserade fastighetsbolaget Platzer beslag på. I deras verksamhet hyr de främst ut lokaler för kontor, industri och lager. Aktiv förvaltning och förvärv är en viktig del av Platzers affärsmodell inom fastighetsutveckling. Kursen står i omkring 108 kronor vilket betyder en ökning med 7,8 procent.

Tredjeplatsen norpar tvåans sektorkollega Sagax. Fastighetsbolaget investerar främst i större kommersiella fastigheter inom lager och industri. De största investeringarna hittas på den nordiska marknaden. Aktiekursen steg med 7,6 procent och handlas till omkring 178 kronor.

Bubblare

Medicover (+6,59%)

Lundin Energy (+5,98%)

Hennes & Mauritz B (+5,58%)

Sagax B (+4,86%)

Thule Group (+4,59%)

Loomis (+4,25%)

Resurs Holding (+2,91%)

*Sammanställningen är enbart gjord bland bolag på Stockholmsbörsens Large Cap-lista och innehåller de högsta procentuella ökningarna under vecka 8.

Dela med dig