Aktiespararna

Veckans vinnare: Jämnt i toppen

Av Jakob Palmgren
16 april 20212 min lästid
Första hela veckan i april fortsätter i positiv anda, drygt en procent upp för OMXS30. Det goda börshumöret håller i sig även denna vecka och snart trillar kvartalsrapporterna in i hög takt.

Intressant att se om analytikerna lyckas träffa rätt med sina prognoser. Stockholmsbörsen är en av de bästa presterande börserna i världen (https://old.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/malmqvist-i-varldstoppen), så våra vinnare behöver leverera för att kvalificera sig på listan.

På Large Cap hittar vi fem bolag med tvåsiffriga procentuella ökningar, det är flertalet bolag på fel sida strecket men majoriteten av dessa med små procentuella fall. De tre som hade sämst vecka är Telia (-5 %), ICA Gruppen (-4,8%) och Millicom (-4,8%).

Bland de bäst presterande hittar vi följande.

Förstaplatsen förvärvar investmentbolaget Kinnevik, även de hade ett starkt 2020. Flera innehav som MatHems och Budbees tjänster har varit eftertraktade under pandemin. De förbereder för en utskiftning av Zalando och fortsätter att prestera. A-aktien handlas till 580 kronor och en ökning med dryg elvaprocentig räcker för att kamma hem Veckans vinnare.

Andraplatsen plockar Catena, fastighetsföretaget med fokus på logistik och lager debuterar på vår lista. I år har de gått upp över 11 procent och det är en likadan utveckling för veckan. De hamnar precis bakom Kinnevik. Aktien kan du handla för 428 kronor.

Tredjeplatsen befäster Medicover. Det Stockholmsbaserade bolaget inom vård- och omsorg är inriktade mot servicetjänster inom hälsovård och diagnostik. Förutom primär- och specialiserad vård erbjuder de finansieringslösningar och laboratorietester inom patologi. Aktien handlas till 224 kronor, vilket innebär en ökning med knappt 10,59 procent.

Bubblare:

Lundin Mining Corp. (+10,53%)

Nyfosa (+10,52%)

Nordnet (+10,25%)

Sagax B (+9,45%)

Atrium Ljungberg (+8,88%)

SSAB B (+8,31%)

Wallenstam B (7,96%)


*Sammanställningen är enbart gjord bland bolag på Stockholmsbörsens Large Cap-lista och innehåller de högsta procentuella ökningarna under vecka 14.

Dela med dig