Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-02-19

Veckans vinnare: Segraren bland molnen

wysiwyg_image

Kurserna är hämtade klockan 16:10 den 19e februari 2021.

Stockholmsbörsen håller sig alltjämt på höga nivåer med blygsamma ökningar. Segraren klättrar dock över 22 procent. 

OMXSPI ser ut att landa på omkring en halv procent plus, börsåret har börjat bra och vi är kvar på höga nivåer. Rapporter fortsätter att trilla in och det diskuteras om att även detta år kommer att bli svängigt.

Vissa bolag klår förväntningarna och sticker uppåt, vissa bolag presenterar goda resultat men aktiekursen hänger inte med, exempelvis Nibe.

Vill ni höra mer om de svängiga rapportrörelserna kan ni lyssna på det senaste avsnittet av Tillsammans mot miljonen här.

På vår lista har vi spridda skurar, där förstaplatsen besätts med en 22-procentig ökning och tiondeplatsen står för knappa tre procent.

 Pallplatsen äntras av teknik, bank och gruvsektorn.

wysiwyg_image

Förstaplatsen tar teknikbolaget Sinch överlägset. De erbjuder molnbaserade tjänster inom kommunikation. Tjänsterna används för hantering av kritisk information hos exempelvis banker och aktörer inom sjukvården. Bolaget grundades 2008 och har haft en fin resa sedan noteringen på börsen. Närmare bestämt 2388 procent sedan oktober 2015, på en kortare tidsperiod som denna vecka har aktien stigit med 22,5 procent och handlas till 1 742 kronor.

wysiwyg_image

Andraplatsen lägger banken Arion Banki beslag på. Den Reykjavik-baserade banken erbjuder finansiella tjänster som lån, sparande och pension. Deras aktie har stigit med 15,77 procent och handlas till drygt 8 kronor.

wysiwyg_image

Tredjeplatsen gräver Lundin Mining Corporation fram ur gruvan. Deras verksamhet är inom gruvsektorn, där de arbetar med exploatering, prospektering och vidare distribution av ädelmetaller och råvaror. Den största andelen råvaror består av koppar, nickel, bly och zink som utvinns runtom den europeiska marknaden och via projekt i Afrika. Aktien har stigit med 13,8 procent och handlas i skrivande stund till drygt 98 kronor.

Bubblare

Epiroc (+7,09%)

Boliden (+6,69%)

Hennes & Mauritz B (+4,5%)

Nordea Bank Abp (+4,49%)

Evolution Gaming Group (+3,33%)

Sandvik (+2,96%)

Dometic Group (+2,91%)

*Sammanställningen är enbart gjord bland bolag på Stockholmsbörsens Large Cap-lista och innehåller de högsta procentuella ökningarna under vecka 7.

Författare Jakob Palmgren

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.