Aktiespararna

Vinnaraktier i lågräntemiljö

Av David Flatbacke-Karlsson
22 augusti 20192 min lästid
Det är läge att investera i utdelningsaktier, enligt Goldman Sachs chefsstrateg.

Det har gått få förbi att räntenivåerna är väldigt låga.

När scenariot ser ut att vara här för att stanna ett längre tag har investmentbanken Goldman Sachs hittat bolag med en viss typ av egenskap som är extra intressanta att satsa på.

Chefsstrategen David Koskin anser att obligationsräntornas resa mot nollstrecket gör aktier med robust och stabil utdelning till starka kort. Utdelningsaktier blir lite av ett värdeppapper som det går att sätta sina pengar i för att få en årlig ränta, enligt honom.

”Med en (amerikansk, reds. anm.) 10-årsränta på bara 1,5% och sannolikt två räntesänkningar till i år, bör investerare titta efter möjligheter i utdelningsaktier”, skriver han i ett marknadsbrev, som återges av Dagens Industri.

David Koskin ser fina förutsättningar. Han understryker att marknadens inprisning av negativ förväntad utdelningsutveckling är alldeles för stor. Gapet i värderingarna mellan hög- och lågutdelare på USA-börserna är inte långtifrån att vara det kraftigaste på omkring 40 år, framhåller chefsstrategen.

FAKTA

Här är aktierna med högst förväntad direktavkasting, prognositeserad utdelning ställd mot aktiekursen, på Stockholmsbörsen 2020 (mätt i procent)

Nordea – 10.47

NetEnt – 9.31%

SEB – 8.25.

Swedbank – 7.19%

Betsson – 7.17%

Tieto Oyj – 7.10.

Handelsbanken – 6.78.

SSAB B – 6.48%

Telia Company – 6.25.

Lundin Petroleum – 6.11.

Aktietips

Dela med dig