Aktiespararna

Vinstvarnar – då rasar aktien

Av Redaktionen
9 oktober 20172 min lästid

Elanders meddelar att rörelseresultatet för tredje kvartalet 2017 beräknas bli lägre än tredje kvartalet 2016. Aktien rasar som en följd av beskedet.

Rörelseresultatet för tredje kvartalet 2017 beräknas preliminärt uppgå till 40 miljoner kronor, jämfört med 100 miljoner kronor motsvarande period 2016.

Rörelseresultatet förväntas inkludera poster av engångskaraktär om -28 miljoner kronor (-3), främst hänförliga till varslet i Sverige samt bytet av affärsområdeschef inom e-Commerce Solutions.

Resultatet har påverkats av ett antal faktorer:

Uppstartskostnaderna för vissa av de nya stora projekten har varit mer omfattande än beräknat. Sannolikt kommer detta även att få en negativ påverkan på fjärde kvartalets rörelseresultat och rörelsemarginal.

Den svenska verksamheten inom Print&Packaging Solutions har haft en negativ resultatutveckling och som tidigare aviserats skedde ett varsel i september när 50 personer varslades.

Hela rapporten för perioden januari-september 2017 kommer att publiceras som planerat den 19 oktober klockan 13.00.

Faller på börsen

Elanders aktie tappar betänktligt på Stockholmsbörsen efter beskedet. Kursen har backat med över 11 procent vid 10.20-tiden på tisdagen. Aktien, som har stigit närmare 400 procent de senaste fem åren, är ned cirka 8 procent i år och handlas för omkring 87 kronor.

Aktiespararen/Nyhetsbyrån Direkt

Dela med dig