Aktiespararna

Vinstvarningen får aktien att rasa

Av Nyhetsbyrån Direkt
13 november 20172 min lästid

Kappahl vinstvarnar för det första kvartalet då bolaget tappar i försäljning.

Kappahl bedömer att rörelseresultatet för första kvartalet 2017/2018 kommer att bli lägre än första kvartalet 2016/2017, och att det uppgår till cirka 100 miljoner kronor, jämfört med 145 miljoner motsvarande period 2016/17.

"Försäljningen under kvartalet har hittills inte levt upp till våra förväntningar. Det beror framförallt på att vår pris- och kampanjstrategi i det generellt hårda marknadsklimatet i höst inte gett den effekt vi önskat", kommenterar vd Danny Feltmann.

En generellt avvaktande konsumtion under en varm höst har medfört minskad trafik och lägre konvertering, vilket påverkat försäljningen.

"Med dessa insikter ser vi att vi inte anpassat vår pris- och kampanjsstrategi, vars syfte är att öka fullprisförsäljningen, tillräckligt snabbt. Framåt kommer vi utveckla vår pris- och kampanjstrategi i en takt som i högre grad anpassas till marknaden och vi fortsätter hålla en god kostnadskontroll", säger Danny Feltmann.

Kappahls delårsrapport för första kvartalet, september-november 2017, kommer att publiceras som planerat den 20 december klockan 7.30, följt av en telefonkonferens samma dag klockan 9.00.

Sur reaktion

Marknaden har, minst sagt, inte tagit emot Kappahls besked på något positivt sätt. Aktien är ned omkring 20 procent vid 14-tiden.

Dela med dig