Aktiespararna

Volvo får höjd riktkurs av Kepler

Av Jessika Bouveng
21 mars 20241 min lästid
Kepler höjer riktkursen för Volvo.
Analyshuset Kepler Cheuvreux väljer att upprepa sin köpstämpel för Volvo och höjer samtdigt riktkursen.

Inför det första kvartalet och rapporten den 17 april har Kepler Cheuvreux uppdaterat sin syn på Volvo-aktien. I en analys skriver Kepler att utsikterna väntas vara oförändrade, något som indikerar en normalisering av marknaden och som väntas återspeglas i en nedgång i ordrar och resultat med 15-20 %.

Indikatorer på en något förbättrad marknad menar analytikerna är orderingång på lastbilar i klass 8, Komtrax och det tyska lastbilsindexet.

”Vi höjer våra prognoser för 2024 med 10% och förväntar oss att 2024 kommer att utgöra en botten. Vi höjer vår riktkurs från 275 SEK till 325 SEK utifrån förbättrade prognoser och expanderande jämförelsemultiplar”, skriver Kepler via börssajten Aktiellt.

Vidare tror Kepler att man kommer kunna förvänta sig en utdelning på 18 kronor per aktie, med ännu mer utdelning längre fram.

Volvo-aktien får fler höjda riktkurser

Volvo har under torsdagen sett flera andra ändringar bland rekommendationerna från marknaden. Även SEB väljer att upprepa sin köpstämpel och höjer riktkursen till 340 från tidigare 285.

Pareto väljer däremot att sänka Volvo från köp till behåll med en riktkurs på 310 kronor.

LÄS MER: Volvo varslar - 250 får lämna

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

VolvoMedia och analyshus

Dela med dig