Bli medlem
Bli medlem
lakareutangranser

Du är här

2020-10-16

Volvo rullar vidare i rätt riktning

wysiwyg_image

Lastbilstillverkaren presenterade sin rapport under fredagsförmiddagen och orderingången överraskade positivt.

Volvos orderingång på lastbilar ökade med 61 procent till 57 530 enheter under det tredje kvartalet. I Europa var uppgången i orderingången 21 procent och i Nordamerika var den 151 procent.

Fordonskoncernen Volvo har nu en "hälsosam pipeline" av lastbilsorder och bolaget arbetar med att gradvis anpassa sig för att möta denna efterfrågan.

Det sade Volvos vd Martin Lundstedt vid fredagens rapportkonferens.

Han hänvisade till att Volvo generellt sett har en positiv book-to-bill, att bolaget under det andra kvartalet "städade ur" orderboken samt att arbete med lagernivåerna har gjorts (Nyhetsbyrån Direkt).

Aktiespararnas analytiker Dag Rolander tror på Volvo och menar att allt eftersom ekonomier sakta kickar igång fortsätter Volvo att rulla vidare i rätt riktning.

– Volvo är ett fantastiskt utdelningscase, hur mycket vi äter ute på restauranger påverkar inte varuflödena. Det gör att efterfrågan på lastvagnar ser stabil ut även i rådande läge.

Han fortsätter och menar att utsikterna för lastvagnstillverkaren ser bra ut på kort sikt och även på längre sikt.

– Utsikterna för Volvo som ett direkavkastnings-case med en utdelning på långt över fem procent, även på den här kursen är ett bra tecken. Vi satte en riktkurs på 200 kronor men det finns flera som satt en riktkurs på 220 kronor.

Den stabila kassan ligger till grund för utdelningen och gör att aktien ser attraktiv ut.

– Det är en trygg aktie med kurspotential och bra utdelning, för att de har en gigantisk nettokassa. De skulle kunna dela ut 40 kronor om de vill.  

Författare Redaktionen