Aktiespararna

Uppdragsanalys
Detta är en betald analys från Analysguiden på uppdrag av Cantargia

Cantargia: Ökat fokus på CAN10

Av Analysguiden
28 maj 20243 min lästid
Cantargia levererar ett positivt nyhetsflöde kring bolagets andra kliniska projekt, CAN10. Antikroppen inriktas mot mindre inflammatoriska sjukdomar som ännu inte har tillräckligt effektiva botemedel. Samtidigt fortsätter jakten på finansiering för bolagets stora projekt, nadunolimab. Vi upprepar ett motiverat värde på 9,2 kronor.

CAN10 verkar i viktigt medicinskt fält

Cantargia har sedan årsskiftet levererat flera viktiga publikationer om CAN10, bolagets nya antikropp mot IL-1 RAP. Substansen befinner sig i fas 1 sedan förra året och testas just nu i stigande dos på friska deltagare. Under hösten ska studien inleda en andra etapp och inkludera sexton psoriasis-patienter för att etablera preliminärt proof-of-concept för anti-inflammatorisk behandling.

I dagsläget har ledningen inte avgjort mot vilken sjukdom som utvecklingen av CAN10 ska inriktas. Systemisk skleros, en allvarlig autoimmun bindvävssjukdom, och hjärtmuskelinflammationen utpekas som huvudområden.

Aktiviteter inom Inflammation & Immunology

CAN10 utvecklas inom fältet Inflammation & Immunology (I&I) där olika mindre indikationer drar till sig stadigt stigande intresse. Fältet är mindre konkurrensutsatt än onkologi och bjuder på något mindre utmaningar för att lyckas. Ett exempel är Avalo Therapeutics som nyligen tog in 185 MUSD för att finansiera utvecklingen i fas 2b av en antikropp mot IL-1beta inom inflammatorisk hudsjukdom.

Cantargia argumenterar för att den bredare verkningsmekanismen för CAN10, som blockerar fler inflammatoriska signalvägar än konkurrerande substanser, skulle kunna ge starkare terapeutisk effekt.

Inga nyheter om PANFOUR

Cantargia fortsätter samtidigt att söka finansiering till sin främsta tillgång, cancersubstansen nadunolimab. En fas 2b-studie kallad PANFOUR är planerad att inledas i år. I dagsläget bedrivs en mindre, randomiserad studie med nadunolimab inom trippel-negativ bröstcancer (TRIFOUR) vid spanska kliniker.

Vi tolkar frånvaron av nyemission så här långt som att bolaget undersöker flera vägar för att finansiera projektet, t ex ett licensavtal eller riskdelning. Samtidigt fortsätter vi att se en företrädesemission i år som huvudscenario.

Stora värden på spel, motiverat värde 9,2 SEK

Cantargias operativa kostnader minskade mer än förväntat i årets första kvartal efter tydligt lägre klinisk aktivitet. Kassan uppgick till 143 miljoner SEK efter kassaförbrukning under kvartalet om 52 miljoner SEK. Kassan bör tillåta bolaget att invänta preliminära TRIFOUR-data i slutet av året innan PANFOUR-finansiering söks.

I väntan på mer klarhet kring finansiering av PANFOUR-studien och av fas 2-programmet behåller vi ett huvudscenario med licensaffär först 2026. Motiverat värde 9,2 kronor upprepas.

Dela med dig

Nyckeltal

TickerCANTA
Antal aktier183 686 684
P/s-tal
P/e-tal−2,67
Omsättning/aktie
Vinst/aktie−1,65
BörslistaSmall Cap
SektorHealth Care
P/eget kapital4,79
Eget kapital/aktie0,92
Utdelning/aktie
Direktavkastning

Nyheter och analyser relaterade till Cantargia

Uppdragsanalys

2024-02-27: Flera kursdrivare i aktien men marknaden ställer nog in sig på nyemission.

Uppdragsanalys

Cantargia går vidare mot fas 2-resultat i bolagets TRIFOUR-studie.

Uppdragsanalys

Minskade investeringar i kliniska prövningar bidrar till att kassan ska räcka till mitten av nästa år. Positiva nyheter från TRIFOUR-studien anses som den starkaste triggern för aktien.