Aktiespararna

Uppdragsanalys
Detta är en betald analys från Analysguiden på uppdrag av Cantargia

Cantargia: Stärkt TRIFOUR-studie löper vidare

Av Analysguiden
22 november 20232 min lästid
Cantargia går vidare mot fas 2-resultat i bolagets TRIFOUR-studie, stärkt av ett positivt utfall i den mindre fas 1-delen. Vi räknar med att ytterligare dokumentation återstår innan bolaget kan nå ett bra licensavtal.

Fas 1-resultat i trippel-negativ bröstcancer

GEICAM, den spanska bröstcancerorganisationen som ansvarar för TRIFOUR-studien, presenterade i oktober slutdata från studiens första etapp. Femton patienter hade testats på två doser av Cantargias antikropp nadunolimab i kombination med cellgifterna gemcitabine och carboplatin. Av dessa patienter visade tolv (60 %) tumörrespons, vilket är en hög siffra i en patientgrupp med metastaserad trippel-negativ bröstcancer. Den preliminära siffran för genomsnittlig överlevnad i gruppen uppgick i juli till 12,3 månader.

Första resultat från fas 2-del möjligt 2025

Redan i mars i år inleddes studiens andra del, där deltagarna slumpvis ska fördelas mellan nadunolimab och placebo. Vi hade räknat med att få se en preliminär analys på de första patienterna i denna del redan i slutet av detta år, men Cantargia menar att de starka resultaten i fas 1-delen gör analysen överflödig.

Fas 2-delen ska inkludera ca 100 patienter, vilket ska vara avklarat under loppet av nästa år. Bolagets målsättning är att presentera ett första resultat på tumörsvar redan i slutet av nästa år. Vi räknar med att överlevnadsdata dröjer till 2025.

Planering startar för ny studie i PDAC

Bolagets kapitalanskaffning i oktober om 59 miljoner SEK tillåter ledningen att dra i gång planeringen av en randomiserad studie på patienter med metastaserat adenocarcinom i bukspottkörteln (mPDAC), en annan mycket dödlig cancerform. Vi räknar med att studien minst ska omfatta 150 patienter och att den kan starta under loppet av nästa år efter att finansieringsfrågan är avklarad.

Motiverat värde sänks till 11 kronor (14)

Cantargia kan presentera lovande forskningsresultat inom tre olika cancerformer: PDAC, TNB och NSCLC. Men fortfarande återstår randomiserade studier som kan bekräfta de tidiga positiva resultaten. Vi ser en risk att tidpunkten för en licensaffär med ett större läkemedelsbolag dröjer till 2026 och anpassar våra prognoser efter det. Motiverat värde sänks till 11 kronor (14).

Dela med dig

Nyckeltal

TickerCANTA
Antal aktier183 686 684
P/s-tal
P/e-tal−2,67
Omsättning/aktie
Vinst/aktie−1,65
BörslistaSmall Cap
SektorHealth Care
P/eget kapital4,79
Eget kapital/aktie0,92
Utdelning/aktie
Direktavkastning

Nyheter och analyser relaterade till Cantargia

Uppdragsanalys

2024-05-28: Analysguiden upprepar motiverat värde.

Uppdragsanalys

2024-02-27: Flera kursdrivare i aktien men marknaden ställer nog in sig på nyemission.

Uppdragsanalys

Minskade investeringar i kliniska prövningar bidrar till att kassan ska räcka till mitten av nästa år. Positiva nyheter från TRIFOUR-studien anses som den starkaste triggern för aktien.