Aktiespararna

Aktiespararna på väg lansera avgiftsfri aktiv fond

Av Redaktionen
10 januari 20241 min lästid
En avgiftsfri aktivt förvaltad fond som följer Aktiespararnas framgångsrika kapitalförvaltning. Det blir snart verklighet, förutsatt att nödvändiga tillstånd från Finansinspektionen erhålls. Nu kan du som medlem rösta på fondens namn.

En avgiftsfri aktivt förvaltad fond som följer Aktiespararnas framgångsrika kapitalförvaltning. Det blir snart verklighet, förutsatt att nödvändiga tillstånd från Finansinspektionen erhålls.

Men fonden behöver också ett namn och då vill vi ha hjälp av dig som medlem. I länken nedan finns fem olika namnförslag att rösta på. Vägledning för namnet är att fonden är avgiftsfri för dig som medlem, den är aktivt förvaltad och följer Aktiespararnas kapitalförvaltning vars placeringsinriktning främst är den svenska aktiemarknaden. Med hjälp av Aktiespararnas Gyllene Regler är målet att över tid avkasta högre än OMXSGI.

Aktiespararnas kapitalförvaltning har sedan 2017 haft en totalavkastning på 100%, medan börsen som helhet inklusive utdelningar (OMXSGI) har avkastat 89%. Som alltid i dessa sammanhang är historisk avkastning ingen garanti för fondens framtida avkastning.

Om Finansinspektionen ger tillstånd till fonden är planen att den lanseras under andra halvåret 2024, då du som medlem alltså kan investera i fonden utan avgift. Vi kommer löpande informera om händelseutvecklingen kring fonden på hemsidan, nyhetsbrevet och i magasinet Aktiespararen.

Rösta här

Spara smart

Dela med dig