Aktiespararna

ABGSC ser 30% uppsida i IT-återförsäljaren

Av Göran Lind
16 april 20242 min lästid
Dustins marknad förbättras 2024 och 2025 och lönsamheten fortsätter att stiga. Det gör att det finns en omotiverad rabatt i aktien, anser investmentbanken ABG Sundal Collier.

Trots att marknaden är fortsatt tuff och tillväxten lyser med sin frånvaro, har lönsamheten förbättrats och skuldsättningen reducerats i Dustin, Nordens största IT-återförsäljare. Det innebär en intressant startposition när marknaden gradvis förbättras under kommande kvartal. Värderingen är attraktiv i såväl absoluta som relativa termer, skriver investmentbanken ABG Sundal Collier i veckans ”Top pick”.

ABGSC tror att kostnadsbesparingar, förvärvssynergier och gradvis förbättrad marknad kommer fortsätta att lyfta lönsamheten.

”När konsumenter och småföretagare började hålla hårdare i plånboken föll omsättningen i relativt stor omfattning. För 2024 och 2025 är förväntansbilden dock åter tillväxt, i storleksordningen 8-13%, skriver investmentbanken.

De kommande tre åren bedömer ABGSC att Dustins justerade rörelseresultatet (EBITA) växer med i genomsnitt 11% och det fria kassaflödet (FCF) i genomsnitt 19% per år.

Omotiverad rabatt

”Värderingen är attraktiv med EV/EBITA 8x på vår framåtblickande tolvmånadersprognos, jämfört med europeiska konkurrenter på 11,5x. Dustin värderas med en omotiverad rabatt på 30%, att jämföra med en historisk värdering i linje med sektorn”.

Rekommendationen är köp med riktkursen 17 kronor, ca 30% över dagens nivå.

LÄS MER: Börsveckan: Köp en av årets förlorare på börsen

LÄS MER: Kepler upprepar köp för it-återförsäljaren efter rapport

Dela med dig