Aktiespararna

Börsveckan ser köpläge i Sinch

Av Finwire/Redaktionen
15 april 20242 min lästid
Börsveckan ger sina senaste aktierekommendationer.
Börsveckan ger köpråd för Qleanair, Dustin och Sinch i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Itab, Oneflow och Sivers Semiconductors.

Luftreningsbolaget Qleanair hade medvind under 2023 och har höga ambitioner framgent. Når man i närheten av målen så ser aktien ut som ett fynd, skriver Börsveckan och ger köpråd.

Butiksinredningsbolaget Itab har vässat lönsamheten samtidigt som nya produktsegment bromsat nedgången i försäljning. Aktien har belönats med kurslyft och det är dags att ta hem vinsten, anser tidningen som sänker sitt råd till avvakta, efter köprådet i november som förnyades i februari.

Dustin-aktien attraktiv

Tillväxten lyser med sin frånvaro för it-återförsäljaren Dustin, men lönsamheten har vässats och skulderna bantats. Det ger en bra position för bolaget den dag marknaden vänder, bedömer Börsveckan som behåller sitt köpråd.

Teknikbolaget Oneflow har gått som tåget på börsen i år vilket höjer förväntningarna rejält på bolaget det närmaste året, givet den höga värderingen. Tidningen väljer att avvakta med aktien.

Köp Sinch som rasat

Kommunikationstjänstebolaget Sinch har sett en svag aktiekurs under året och bytte strategi från tillväxtfokus till lönsamhet efter en vidlyftig förvärvsresa. Nu har lönsamheten förbättrats och balansräkningen stärkts. Det öppnar fönstret för att åter bli lite mer offensiva. Aktien är köpvärd, bedömer Börsveckan.

Teknikföretaget Sivers Semiconductors hade ett bra år 2023 med hög tillväxttakt och riktigt fin bruttomarginal. Utsikterna uppges vara ljusa men kassaflödet är fortfarande svagt och kassan skral. Tidningen väljer att avvakta.

LÄS MER: SEB:s analytiker: Här är bolagen som kan överraska

LÄS MER: Bankerna: Slå till på utdelningsaktien inför rapport

Media och analyshusSinchDustin GroupQleanAir

Dela med dig