Aktiespararna

Aktiechefen: Här är kursvinnare att sälja

Av Elin Hanspers
13 februari 20241 min lästid
Karl Hedberg, aktiechef på Carnegie Private Banking, om banker att behålla och kursvinnare att sälja.
Karl Hedberg, aktiechef på Carnegie Private Banking, ser fortsatt positivt på banksektorn, och ser en chans att plocka hem vinsterna på annat håll.

Karl Hedberg tror på en kortsiktig rekyl på börsen när rapportsäsongen nu börjar tunnas ut.

”OMXS30-indexet har ännu inte noterat något nytt kursrekord till skillnad från flera andra marknader. Och det kan ta lite tid att passera rekordnivån eftersom många investerare tycks se det som en motståndsnivå att sälja vid för att kunna ta nya positioner på rekyl”, säger han i en börskommentar.

Behåller sin positiva syn på banker

Storbankerna har gått starkt med stöd av sina bokslut och rekordutdelningar och Karl Hedberg behåller sin positiva syn på sektorn.

” Jag tror man ska fortsätta äga bankaktierna över utdelningssäsongen. Det är fortfarande en sektor som värderas lågt. Och generösa utdelningar och aktieåterköp är något vi även kommer se under nästa år”, säger han.

Han menar att man kan plocka hem vinster på annat håll.

”Några av börsens serieförvärvare har kommit upp på nivåer där det är lockande att växla över till andra aktier med större potential i det korta perspektivet. Där tycker jag investerare kan ta hem vinster”, säger han.

LÄS MER: Utdelningsaktier med kurspotential 2024

LÄS MER: Värderingen oförtjänt låg - vi sätter köp

Aktietips

Dela med dig