Aktiespararna

Experten ser köpläge i Beijer Ref efter nedgången

Av Jessika Bouveng
30 oktober 20232 min lästid
Martin Björsell arbetar som aktiemarknadsstrateg på Private Banking och är Nordeas talesperson när det gäller svenska aktier.Foto: Pressbild
Efter aktiens fall de senaste månaderna ser nu Martin Björsell köpläge i kylgrossisten.

I förra veckan var det dags för Beijer Ref att öppna böckerna för det tredje kvartalet. Rörelseresultatet kom in något lägre än väntat, likaså omsättningen.

Sedan toppen i april tidigare i år så har aktien backat ungefär 40%. Nordeas aktiemarknadsstrateg, Martin Björsell, ser nu köpläge i aktien.

Ser köpläge i Beijer Ref

“Jag tycker att nedgången har skapat ett intressant köpläge för den långsiktige i ett bolag som har en fantastisk tillväxthistorik men också väntas kunna växa starkt kommande år”, skriver han i en analys och menar att oron kring aktien är överdriven.

Aktiens fall på börsen den senaste tiden har skett samtidigt som räntorna har stigit snabbt, något Martin Björsell menar har lett till att den höga värderingen satts under en hel del press. I samma veva har tillväxten visat tecken på att falna, något han menar är tillfälligt.

Oron överdriven - utsikterna fortsatt starka

Utöver detta tror Björsell att marknaden har oroat sig alltför mycket för bolagets uppbyggnad av lager och det kortsiktigt svaga kassaflödet.

“Beijer Ref har haft en imponerande tillväxt med en årlig genomsnittlig rörelseresultattillväxt på runt 20 procent de senaste 20 åren och utsikterna för fortsatt stark tillväxt är goda i min mening”, skriver strategen vidare i sin analys.

Aktiekursen stängdes i fredags på dryga 107 kronor.

Vill du vara först med köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Beijer RefMedia och analyshus

Dela med dig