Aktiespararna

Aktien upp 75% på kort tid - tidningen: Är ändå billigt nu

Av Finwire/Redaktionen
3 april 20232 min lästid
Börsveckan sätter köpstämpel på småbolaget som rusat totalt senaste dagarna.

Börsveckan ger köpråd för Norditek och Instalco i den senaste utgåvan. Tidningen lämnar rådet avvakta för Physitrack, Tempest Security, Kjell & Company och Dustin samt lämnar säljråd för Formpipe.

Vill du vara först med våra köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Återvinning och cirkulär ekonomi är i ropet nu och där är lilla Norditek en intressant aktör med lösningar för byggavfall. Aktien är klart intressant, bedömer Börsveckan som anser att aktien är attraktivt värderad, även med en småbolagsrabatt. "Vi sätter köp", skriver tidningen.

Aktien har gått synnerligen starkt och är upp över 27% de senaste sju dagarna. Aktien är plus 75% de senaste tre månaderna.

Installationsbranschen lär mattas av betänkligt under 2023 och Instalco är inte immuna. Värderingen har samtidigt kommit ned och bolaget har accelererat förvärvstakten. Börsveckan ger köpråd för aktien.

E-hälsobolaget Physitracks aktie har rasat betänkligt trots fin tillväxt. Marknaden verkar sky den här typen av bolag just nu. Värderingen är låg, men den finansiella risken är hög, bedömer tidningen som väljer att avvakta.

Skyhög värdering - sätter sälj

Säkerhetsbolaget Tempest Security har bytt ledning och vände till vinst under 2022. Osäkerheten förblir dock hög, anser Börsveckan och ger rådet avvakta.

Hemelektronikkedjan Kjell & Companys aktie har fallit med 30 procent sedan Börsveckan gav rådet avvakta i december. Tidningen ser inget köpläge i dagsläget och rådet avvakta kvarstår.

Mjukvarubolaget Formpipe har en skyhög värdering, vilket bolagets historik inte motiverar, bedömer tidningen och ger säljråd för aktien.

It-återförsäljaren Dustins tillväxt bromsar in samtidigt som marginalerna studsade upp något i det senaste kvartalet. Börsveckan ser inget köpläge nu och väljer att fortsätta avvakta med aktien.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärer i våra aktieportföljer och nyheter sammanfattade.

LÄS MER: Proffset: Bolagen att köpa nu - ser läge i utbombade aktien

LÄS MER: Köp aktierna som tagit oförtjänt mycket stryk

Aktietips

Dela med dig