Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-12-04

Aktiespararna säger ja till budet: ”Rimligt pris”

wysiwyg_image

Aktiespararna rekommenderar sina medlemmar att acceptera budet på Tradedoubler från Reworld. Budpriset om 3,17 kronor per aktie är rimligt, om än inte i överkant. Förbundet vill uppmärksamma medlemmarna på möjligheten att sälja över börs givet att Tradedoubler-aktien i skrivande stund handlas på börsen i linje med budpriset.

Budnivån motsvarar en rabatt om drygt 10 procent jämfört med den volymviktade genomsnittliga börskursen under de 60 handelsdagar som föregick budets offentliggörande.

Aktiespararna ber sina medlemmar notera:

– Tradedoublers styrelses budkommitté rekommenderar budet. Stockholm Corporate Finance, som utfärdat ett värderingsutlåtande avseende budet, anser att det ur en finansiell synvinkel är ’fair’, vilket på svenska kan översättas ’finansiellt skäligt’.

– Budgivaren Reworld Media SA är huvudägare i Tradedoubler och ägde när budet lades 29,95 procent av aktierna och rösterna i Tradedoubler.

– Reworld har inte ställt några villkor för budets fullföljande.

– Anmälningstiden avslutas 11 december.

Försäljningsbeloppet ska tas upp för beskattning det beskattningsår som försäljningen sker. Accepttiden bör förlängas så att de aktieägare i Tradedoubler som så önskar tillåts sälja sina aktier i budet under nästkommande år, dvs. 2019.

SVERIGES AKTIESPARARES RIKSFÖRBUND
Stockholm 4 december 2018

Joacim Olsson
Verkställande direktör

För ytterligare kommentarer, kontakta: Åsa Wesshagen, tfn. 076-280 60 91

Författare Åsa Wesshagen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.