Aktiespararna

Ålandsbanken tror klädjätten kan överraska på uppsidan

Av Jessika Bouveng
30 maj 20241 min lästid
Ålandsbanken skriver i en ny analys att banken är fortsatt positiva till H&M-aktien.
I ett morgonbrev skriver Ålandsbanken att man står fast vid sin positiva syn på H&M inför den kommande delårsrapporten.

Enligt banken kommer H&M att kunna möta eller till och med överträffa förväntningarna på både försäljningstillväxt och marginaler.

"Vår bedömning är att H&M fortsatt med att aktivera kunderna med prisnedsättningar under 2Q vilket, i kombination med gradvis bättre väderförhållanden för vår- och sommarkollektionerna och stärkt konsumentförtroende, bör ha givit resultat i form av försäljningstillväxt i lokala valutor i överkant av nuvarande snittestimat på 1,7 procent (Bloomberg)", skriver Ålandsbanken.

Handlas med rabatt

Under maj månad har bolagets aktie gått något sämre än index och även svagare än konkurrenten Inditex. H&Ms aktie handlas med rabatt mot Inditex, så värderingen tycks hanterbar inför rapport, skriver Ålandsbanken vidare.

Banken kommenterar vidare om prognosen för det andra kvartalet.

“Omkostnaderna för kvartalet väntas ligga i linje med 2Q ifjol vilket vi ser som rimligt då H&M troligen investerat i marknadsföring under perioden. Den väntade rörelsemarginalen på 12,1% skulle, om den besannas, vara den högsta för ett 2Q sedan 2017. Även här ser vi konsensus som rimligt”

LÄS MER: Familjen Persson köper aktier i H&M för 346 miljoner kronor

LÄS MER: Här är Handelsbankens två nya favoritaktier

Media och analyshusH&M

Dela med dig