Aktiespararna

Här är Handelsbankens två nya favoritaktier

Av Jessika Bouveng
22 april 20241 min lästid
H&M och SCA är Handelsbankens nya sektorfavoriter.
Handelsbanken uppdaterar under måndagen sin lista på sektorfavoriter. I uppdateringen sker förändringar i sällanköpsvaru- samt materialsektorn.

Vad gäller sällanköpsvarusektorn åker Inwido ut medan H&M tar plats.

"H&M jobbar mot att nå sitt mål om en 10-procentig rörelsemarginal under nuvarande räkenskapsår. Marknaden och konsensusprognosen är skeptiska till målet, medan vi tror att bolaget kommer lyckas i en större utsträckning", skriver Handelsbanken.

SCA-aktien ny favorit

I materialsektorn åker istället SSAB ut och ersätts av SCA. Beslutet motiveras av att den kortsiktiga synen på SSAB nedgraderats till följd av den annonserade investeringen i Luleå.

"När vi tar hänsyn till både avkastningspotential och kvalitet så blir SCA vår nya sektorfavorit. Bolaget har en hög grad av självförsörjning på skogsråvara och energi, samtidigt som deras ägande av drygt två miljoner hektar skog i Sverige enligt vår mening är en unikt värdefull tillgång”, skriver banken.

SHB lyfter samtidigt att bolaget har en attraktiv exponering mot industriella skogsprodukter. Där ser Handelsbanken förbättrade marknader framledes.

Hela listan av sektorfavoriter består nu av Catena, Epiroc, Essity, H&M, MTG, SCA, Sobi, Swedbank och Tele2.

LÄS MER: Banken ser starkt momentum efter rapport - slå till

LÄS MER: Kapitalförvaltarens favoritaktie inför räntesänkning

Dela med dig