Aktiespararna

Banken ser starkt momentum efter rapport - slå till

Av Jessika Bouveng
19 april 20242 min lästid
Positiva reaktioner från Handelsbanken och Kepler efter torsdagens rapport från Tele2.
Både Handelsbanken och Kepler Cheuvreux ser positivt på Tele2s rapport. Kortsiktigt ser Handelsbanken momentum och höjer därför sin kortsiktiga rekommendation.

Under torsdagen kom Tele2 med sin rapport för det första kvartalet. Teleoperatören redovisade en omsättning i linje med förväntningarna. Underliggande ebitda kom in bättre än väntat, rörelseresultatet dock var sämre än väntat.

Köpläge på kort sikt

Till följd av rapporten väljer Handelsbanken under fredagen att höja sin kortsiktiga rekommendation för aktien. Banken tror på ett starkt momentum, ökade förväntningar på vad Xavier Niel kommer att åstadkomma och förbättrade nyckeltal.

Riktkursen höjs från 125 kronor till 135 kronor.

På lång sikt är banken dock inte övertygade och väljer istället att sänka sin rekommendation om Outperform till Market Perform.

Kepler höjer riktkursen

Även analyshuset Kepler Cheuvreux har en köpstämpel på aktien. Analyshuset anser att det första kvartalet var en lättnad och höjer riktkursen från tidigare 110 kronor till 115 kronor.

”För helåret 2024 förutspår vi att tjänsteintäkterna från slutkund och ebitda ökar 3 procent, den senare i den övre delen av guidningen. Vidare tror vi på ett fritt kassaflöde till eget kapital på 4,8 miljarder kronor, motsvarande 7,0 SEK per aktie”, skriver Kepler i en färsk analys.

Förutom Kepler höjer också Carnegie och SEB sina riktkurser till 116 kronor (110), respektive 109 kronor (108). Båda upprepar köp.

Tele2 aktien stiger

Aktien tog fart efter rapporten och i den inledande handeln för fredagen handlas aktien upp till nära hundralappen.

LÄS MER: Kinnevik säljer hela innehavet i Tele2

LÄS MER: Handelsbanken ser köpläge i Millicom

Tele2Media och analyshus

Dela med dig