Aktiespararna

Allt fler köpare tror på stigande bostadspriser

Av Elin Hanspers
7 februari 20241 min lästid
I Stockholm och Göteborg stiger prisförväntningarna mest.
Skillnaden mellan de som tror på stigande och sjunkande bostads­priser ligger nu på +17 procentenheter. Det är en ökning med 12 procentenheter sedan förra månaden.

Nära 37% av de tillfrågade i Hemnets Köparbarometer att de tror på stigande bostadspriser de kommande sex månaderna. I januari var samma siffra nära 28%. Ökningen om 9 procentenheter är den största från en månad till en annan sedan september 2020.

"Sjunkande inflation och räntor samt en fortsatt motståndskraft i ekonomin bidrar nu till en prismässig optimism hos bostads­köparna. Historiskt har köparnas boprisförväntningar varit en bra indikator på hur priserna utvecklas och det är nu förväntat att vi får en starkare prisutveckling på bostads­marknaden”, kommenterar Hemnets marknadsanalytiker Erik Holmberg.

I Stockholm och Göteborg är tron på stigande bopriser som starkast. Här uppger 42 respektive 43% av de tillfrågade att de tror att bostadspriserna ska stiga.

Andelen köpare som tror på sjunkande bostadspriser har under månaden sjunkit med 3 procentenheter till något över 19% och andelen som tror på stillastående priser har sjunkit från 50 till 44%.

LÄS MER: Stigande bopriser i januari - ”vänta med att kalla det för ett glädjeskutt”

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig