Aktiespararna

Ny tjänst: Köp- och säljsignaler för börsens alla bolag

Av Redaktion
3 maj 20242 min lästid
Analystjänsten Save By Bell ger köp-och säljsignaler för börsens alla bolag. Nu är den, utan extra kostnad, tillgänglig för alla medlemmar i Aktiespararna.

Med Aktiespararnas tjänst Save By Bell, som du hittar här, får du tillgång till databaserade aktiestrategier som historiskt slagit index och som några av de bästa investerarna i världen använder. Tjänsten är tänkt att både fungera som ett hjälpmedel när du redan har börjat fundera på att köpa en aktie, eller sälja ett befintligt innehav, och som inspiration till nya investeringar.

Strategierna analyserar alla börsens bolag och visar vilka aktier man, enligt dataanalyserna, ska köpa och sälja vid varje given tidpunkt.

I tjänsten finns sex olika strategier: tre fundamentala och två tekniska samt en som kombinerar dessa fem, kallad Kombi.

Topplistor på fundamentala strategier

De fundamentala är PEG (låg värdering av bolagets vinsttillväxt), Utdelningshöjare (bolag med hög direktavkastning som återkommande höjt utdelningen) samt Undervärderade bolag (bolag där nuvarande värdering är lägre än den historiska). För de fundamentala strategierna, samt Kombi, presenteras också dagligen topplistor över de mest köpvärda aktierna.

De två tekniska aktiestrategierna är MA200 (baseras på aktens glidande medelvärde) och RSI (som jämför storleken på en akties upp- och nedgång).

Du kan som medlem söka på varje enskilt bolag och få en samlad bild av vad de olika strategierna säger om aktien.

Save By Bell finns som betalapp men nu blir alltså stora delar av innehållet tillgängligt kostnadsfritt för Aktiespararnas medlemmar som webbversion.

Appen finns fortfarande att prenumerera på för 29 kronor per månad. Det som skiljer appen från webben är att man i appen kan få pushnotiser när det genereras köp- eller säljsignaler på aktier som man följer.


Du kan lära dig mer om de olika strategierna här .

LÄS MER: Köpvärda bolag idag enligt SaveByBell

Dela med dig