Aktiespararna

Analytikern: Sektorn gör comeback - tre aktier att titta närmare på

Av Jessika Bouveng
22 maj 20242 min lästid
Analytikern tycker Skanska, PEAB och NCC är tre intressanta aktier inom bygg- och fastighetssektorn.
Skanska, PEAB och NCC - det är tre aktier som Albin Sandberg, analytiker hos Kepler Cheuvreux, tycker är intressanta inom bygg- och fastighetssektorn.

I en genomgång av bygg- och fastighetssektorn kan Albin Sandberg konstatera att det ser ut att tinas upp lite efter två svåra år.

“Tittar vi på efterfrågan inom publika infrastrukturprojekt och byggnader så ser det ganska bra ut. Samtidigt är det naturligtvis så att bostadsproduktionen fortfarande laggar efter”, säger han till börssajten Aktiellt.

Framöver tror analytikern att sektorn fortsatt kommer att påverkas av det låga bostadsbyggandet. Samtidigt påpekar han de positiva aspekterna av att Riksbanken börjat sänka räntan

“Vi såg att bankerna direkt gick ut och sänkte bolåneräntorna, och det finns ju ett underliggande behov, så det gäller bara att hålla ut så tror jag att redan mot slutet av 2024 att det ser bättre ut”, säger han.

Tre aktier inom sektorn

Albin Sandberg listar även tre bolag som han anser har stor potential inom sektorn - Skanska, PEAB och NCC.

Skanska tror han kommer att kunna gynnas av räntesänkningar och trots miss i första kvartalet gillar han både aktien och bolaget.

“Orderboken ser bra ut både i Norden och i USA.”

PEAB är en aktie som analytikern gradvis börjat tycka om mer. Bostadsbyggandet utgör nästan 35% av rörelseresultatet och den delen kommer förbättras tror han. Han spår även en stark orderingång i Q2.

LÄS MER: Handelsbanken ser köpläge i Castellum - sänker Platzer

LÄS MER: Aktierna som stiger på börsen efter inflationssiffrorna

SkanskaPeabNCCMedia och analyshus

Dela med dig