Aktiespararna

Analytikern: Så ska du tänka kring Bahnhof-aktien nu

Av Eric Emanuelsson
13 februari 20242 min lästid
Bahnhof stiger kraftigt efter Q4-rapporten.
Bahnhof stiger kraftigt under tisdagen efter Q4-rapporten. Aktiespararnas analytiker imponeras av de starka siffrorna: "Bolaget visar tillväxt på samtliga siffror, såväl på övre som undre raden", säger han.

Bahnhof levererar en stark Q4-rapport under tisdagsmorgonen och aktien sticker upp drygt 8% i den inledande handeln.

Aktiespararnas analytiker Cristofer Andersson, som satte köp på aktien i mitten på januari i "Veckans aktie", kommenterar rapporten:

"Bolaget visar tillväxt på samtliga siffror, såväl på övre som undre raden. Vidare stärktes kassaflödet och det som även imponerar är den starka nettomarginalen som ökar relativt föregående år", säger han och fortsätter:

"Bahnhof guidar också för en fortsatt hög nettomarginal, vilket allt annat lika vittnar om att expansionen i Finland kan bli mycket lyckosam."

Bahnhof föreslår höjd utdelning

Det var under förra året som Bahnhof valde att gå in i Finland men kommunikationen kring expansionen har hittills varit vag och är så fallet även i denna rapport, anser Andersson.

"Jag fattar att det här tar tid och inte går snabbt och att man inte vill skriva för mycket, men det lilla som skrivs lämnar mer att önska", säger analytikern.

I utdelning föreslås 2,00 kronor per aktie, att jämföra med 1,75 kronor per aktie året innan, varav 0,50 kronor var i form av extrautdelning.

"Det starka kassaflödet och den ökade vinsten gör att utdelningshöjningen är inget som gröper ur finanserna", säger Cristofer Andersson.

Ser bra ut för Bahnhof framåt

Avslutningsvis ser han fortsatt tillväxt, utdelningshöjningar och stabilitet från Bahnhof framåt.

"Jag ser ingen anledning att inte behålla aktien. Men om du inte äger den så tycker jag att man kan sätta den på bevakningslistan och avvakta tills en dag då marknaden är sur."

Dela med dig