Aktiespararna

Vändning för Apple - starkaste börsdagen på nästan ett år

Av Finwire/Redaktionen
12 april 20241 min lästid
Apples aktie hade sin bästa dag på börsen på nästan ett år.
Teknikjätten Apples aktie steg med 4,3 procent under torsdagen och stängde vid 175,04 dollar. Uppgången är den största som företaget noterat på nära ett år.

Inte sedan den 5 maj förra året har Apple noterat en så stor uppgång under en och samma handelsdag.

Teknikaktier gick generellt starkt under torsdagen och framförallt aktier med koppling till AI. Nasdaq-börsen ökade med 1,8 procent.

Apple-aktien är hittills i år ner med över 5 procent.

Apple uppges ladda för lansering av ny Mac-serie

Apple gynnades av positiva kommentarer från JP Morgan och separata uppgifter om att bolaget förbereder en stor lansering av nya Mac-datorer med företagets nya inhouse-processor M4, en processor designad för att lyfta fram AI.

Företaget, som släppte sina första Mac-datorer med M3-chip för fem månader sedan, uppges enligt uppgifterna redan vara nära produktion av nästa generation - M4-processorn. Tanken är att samtliga nya Mac-datorer skall få den nya processorn.

Apple dras även med en minskad försäljning inom just Mac. Försäljningen toppade 2022 och under förra räkenskapsåret, som avslutades i september, backade försäljningen med 27 procent.

Apple siktar på att lansera de nya datorerna i slutet av året och under början av nästa år.

LÄS MER: Fokus på Magnificent 7 inför USA-rapporterna

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Marknadsnyheter

Dela med dig