Aktiespararna

Atlas lägger formellt bud på Millicom

Av Finwire/Redaktionen
1 juli 20242 min lästid
Atlas Luxco, som kontrolleras av telekommiljardären Xavier Niel, lägger ett formellt bud på mobiloperatören Millicom värt 24 dollar per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande.

Atlas Luxco är ett dotterbolag till Atlas Investissement som är största ägare i Millicom med 29,1% av kapitalet och rösterna. Budet är i nivå med det budförslag som tidigare aviserats.

Erbjudandet motsvarar en liten premie på 1,2% jämfört med den 22 maj, sista handelsdagen innan det började spekuleras på marknaden om ett potentiellt bud. Millicom-aktien har sedan dess stigit på börsen och stängde på 258 kronor i fredags, vilket innebär att budet innebär en mindre rabatt givet att det är 254,67 kronor per aktie, baserat på växelkursen den 28 juni.

Men storleken på den egentliga utbetalningen kommer att fastställas på växelkursen mellan dollar och kronor så nära likviddagen som möjligt, står det vidare.

I pressmeddelandet framhålls det att erbjudandet är fullt finansierat och att det erbjuder en “unik likviditetsmöjlighet”, vilket vidareutvecklas med följande mening.

“Erbjudandena (Atlas lägger bud också på Millicoms aktier i USA, anm. Finwire) gör det möjligt för alla Millicoms aktieägare att dra nytta av full kontant likviditet till ett attraktivt pris i en miljö där Atlas anser att likviditeten har varit svag för innehavare av depåbevis och stamaktier”.

Acceptperioden pågår mellan 1 juli och 16 augusti.

Budet är villkorat av att Atlas kommer åt minst 95% av aktierna.

I förra veckan meddelade en oberoende kommitté att ett bud värt 24 dollar per aktie avsevärt undervärderar Millicom, vilket man informerade Atlas om.

LÄS MER: Analytikern om potentiella Millicom-budet: Lite märkligt

LÄS MER: Storägare bekräftar intresse för bud på Millicom


Dela med dig