Aktiespararna

Avanzas vd fortsätter städa - HR-chefen har bytts ut

Av Finwire/Redaktionen
6 maj 20241 min lästid
Avanza Banks nya vd Gustaf Unger.
Nätmäklaren Avanza Banks nya vd Gustaf Unger fortsätter att rensa ut i ledningsgruppen. Senast i raden att bytas ut är Avanzas HR-chef Camilla Hedenfelt, skriver Dagens industri.

Nätmäklaren Avanza Banks nya vd Gustaf Unger fortsätter att rensa ut i ledningsgruppen. Senast i raden att bytas ut är Avanzas HR-chef Camilla Hedenfelt, kan Dagens industri avslöja.

Gustaf Unger är tydlig i sitt mejl till de anställda på Avanza att han är mitt uppe i att "bygga sitt lag". Därav följer personalförändringar.

"Detta var helt och hållet mitt beslut", skriver den nya vd:n i ett internt mejl som Dagens industri tagit del av.

I mejlet framgår att HR-chefen Camilla Hedenfelt ersätts av Karin Åge. Karin Åge kommer senast från rekryteringsfirman Navigio, men har tidigare arbetat med Gustaf Unger på SEB.

Bytet av HR-chef är ett av flera chefsskiften sedan februari, då det blev känt att Gustaf Unger skulle tillträda den vakanta vd-posten. I februari blev det känt att IT-chefen Peter Almqvist lämnat bolaget, och i mars meddelade produkt- och teknikchefen Anders Karlsson sin sorti efter mindre än ett år på posten.

LÄS MER: "Sannolikheten för större räntesänkningar har minskat"

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärerna i våra aktieportföljer och nyheterna sammanfattade.

Dela med dig