Aktiespararna

Banken: Aktien ska upp rejält under de kommande åren

Av Eric Emanuelsson
27 mars 20232 min lästid
Handelsbanken tror på en rejäl uppvärdering av aktien som rasat från toppen

Friluftsbolagen har haft det kämpigt på börsen sedan toppen under coronaåren.

Handelsbanken har tagit grepp på sektorn och tagit fram en kandidat där de ser högst uppsida på lång sikt – banken tror att aktien ska upp cirka 50% från dagens nivåer.

Vill du vara först med våra köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Handelsbanken skriver i sin morgonrapport att de under förra veckan höll ett ”Outdoor Seminar” med Fenix Outdoor, Mips, New Wave, Revolution Race, Skistar och Thule.

Många av friluftsbolagen gick som raketer på börsen under pandemi-åren men under 2022 och 2023 har de haft det jobbigare på börsen.

Aktien med högst potential

Handelsbanken skriver att av de bolagen som nämnts ovan ser man störst potential i Fenix Outdoor, där man tycker att aktien förtjänas att värderas 50% högre i det långa loppet och har satt rekommendation Outperform på tre års sikt.

”I det korta perspektivet råder dock en kännbar motvind i form av svagare konjunktur, kostnadsinflation och stark dollar. Därtill väntas lagernivåerna vara förhöjda till det tredje kvartalet. Vår rekommendation på 3 månaders sikt är behåll”.

Handelsbanken skriver vidare att på lång sikt gillar de Fenix Outdoors starka finanser och tror på en stark friluftstrend fortsatt.

Haft det tungt senaste året på börsen

”Och vi ser även potential till värdeskapande förvärv i och med att värderingarna på många håll kommit ned efter pandemin”, skriver banken avslutningsvis.

Fenix Outdoors aktie är minus drygt 15% på ett år och plus nästan 40% på tre år.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärer i våra aktieportföljer och nyheter sammanfattade.

Dela med dig