Aktiespararna

Banken förbryllade över aktiens ras - sätter köp

Av Eric Emanuelsson
4 april 20232 min lästid
Handelsbanken: "Värderingen är mycket låg" • Tror aktien börjar klättra uppåt snart igen

MTG har haft det jobbigt på börsen senaste året.

Handelsbanken skriver nu att värderingen av aktien är "mycket låg" och att de är "förbryllade" över investerarnas negativa mottagande av Q4-rapporten.

Banken spår en återhämtning för aktien under andra halvåret.

Vill du vara först med våra köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

MTG:s b-aktie är minus drygt 45% på ett år och minus 15% senaste tre månaderna.

Handelsbanken skriver i en ny analys att de tror att spelmarknaden bottnade under det första kvartalet 2023, vilket "implicerar att MTG sannolikt kommer att kunna uppvisa tillväxt under det andra halvåret".

Vidare skriver banken att MTG-aktien har en EV/EBIT-multipel på 6x (2023p) och att de förväntar sig att Q1-rapporten för 2023 ska visa att försäljningen har minskat organiskt med 6 % och att det justerade EBITDA-resultatet uppgår till 329 miljoner konor (342 miljoner kronor förra året), då lägre anskaffningskostnader för nya kunder "nästan kompenserar för den negativa tillväxten".

Handelsbanken förvånade över raset

Aktien föll ganska kraftigt efter att bolaget släppte sin Q4-rapport under januari och Handelsbanken skriver att de är "förbryllade över investerarnas negativa mottagande" av rapporten.

"Aktien föll trots högre EBITDA än väntat. Vi tror att det är klokare att använda överskottslikviden till att återköpa egna aktier än att slösa den på att öka anskaffningskostnaderna för nya kunder när marknaden är svag".

Avslutningsvis konstaterar Handelsbanken att en återhämtning för aktien borde ske under andra halvåret av 2023.

"Vi tror att en katalysator för aktien kommer att vara då marknaden börjar prisa in en vändning för tillväxten och upprepar vår kortsiktiga rekommendation Köp och långsiktiga rekommendation Outperform."

MTG-aktien studsar upp under den inledande handeln på Stockholmsbörsen på tisdagen, och är plus nästan 4%.

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärer i våra aktieportföljer och nyheter sammanfattade.

LÄS MER: Två investmentbolag som lockar till köp

LÄS MER: Veckans aktie: Köp aktien med hög utdelning och låg risk

Dela med dig