Aktiespararna

Banken: Köp aktien i dippen - rasat tvåsiffrigt på kort tid

Av Jessika Bouveng
14 mars 20232 min lästid
Swedbank har uppdaterat sina sektorfavoriter - vilket är bankens favoritaktier i respektive sektor.

I denna veckas uppdatering väljer man att ersätta H&M med New Wave. Detta med anledning av att man anser att New Wave nått attraktiva värderingsnivåer.

Banken motiverar sin förändring enlig följande på webbtidningen Aktiellt:

"Den oro som finns för att marginalen under 2023 skulle komma att falla ner under det långsiktiga målet på 15 procent ser vi således som överdriven och enligt våra prognoser räknar vi med en marginal på 16,1 procent under 2023-2024e. Köp vidhålls dock alltjämt även i H&M och på sikt ser vi goda förutsättningar för en successiv vinståterhämtning och därmed stöd för ytterligare kursuppgång, men på relativ basis förordar vi för stunden New Wave".

Riktkursen banken sätter är 250 kronor och man ser en uppsida på 42,1%.

New Wave straffades hårt efter att ha presenterat sin senaste rapport. Aktien har sedan dess backat med ungefär 17%. Rapporten ansågs dock att vara stark, men varningen för marginalpress framöver drog dock ned humöret. Marknadens intryck från rapporten löd att rekordåret 2022 kommer att bli svårt att överträffa.

Bankens favoriter - 16 aktier med köpstämpel

Banken fortsätter således att ha stark tilltro till småspararfavoriten Embracer med en uppsida på närmare 80%, Inom fastighetsbranschen tror man mycket på Balder och Nyfosa. Som vid flera tidigare uppdateringar så har man flest favoriter inom verkstadssektorn, med bland annat Atlas Copco, Assa Abloy och Sandvik.

Nedan följer alla Swedbanks favoriter i den senaste uppdateringen av sektorfavoriterna. Banken har köprekommendation på samtliga aktier förutom Astra Zeneca, där man har kvar sin behåll-stämpel.

Konsument:

Electrolux, Embracer, New Wave

Fastighet/Bygg:

Balder, Nyfosa, Skanska

Häslovård:

AstraZeneca, Calliditas Therapeutics

Basindustri:

Ingen

Bank/finans:

Investor, Nordea Bank, SHB

Telekom/IT:

Hexagon

Verkstad:

Munters, Assa Abloy, Atlas Copco, Sandvik, Securitas

LÄS MERExperten: Aktierna att köpa i raset - innan uppgången

LÄS MERTidningen: Köp aktien nu - efter stora raset

Aktietips

Dela med dig