Aktiespararna

Banken: Köp aktien i raset - ska upp till all-time high igen

Av Jessika Bouveng
9 maj 20232 min lästid
Så sent som i början på april kostade en aktie i Trelleborg cirka 295 kronor. .
Swedbank har denna vecka uppdaterat sin Fokusportfölj genom att plocka in verkstadsbolaget Trelleborg. Banken menar att aktien är “attraktivt värderad” och sätter en riktkurs på 300 kronor.

Trelleborg är ett bolag specialiserat inom olika polymerlösningar som tätar, skyddar och dämpar. Bolaget lämnade rapport den 27 april och aktien tog då ett dyk på börsen. Sedan dess har bolaget gjort en rad omstruktureringar. Bland annat har man slutfört avyttring av Trelleborg Wheel Systems.

Swedbank skriver i sin analys att man idag ser Trelleborg som ett mer stabilt och lönsamt bolag. Banken tror även på en solid tillväxtpotential via förvärv och där stöd även erhålls från kontinuerliga aktieåterköp. 

Ur ovan perspektiv ser man aktien som attraktivt värderad och man väljer därför att köpstämpla den med en riktkurs på 300 kronor. Aktiekursen ligger idag på 259 kronor.

Så sent som i början på april i år var aktien uppe runt 295 kronor, vilket också var all-time high för aktien.

Samtliga aktier i portföljen - 14 får köpstämpel

För att göra rum för Trelleborg i bankens Fokusportfölj valde man att plocka bort fastighetsbolaget Balder som tidigare utgjorde 4% av portföljen. Fokusportföljen innehåller idag sammanlagt 9 verkstadsbolag med en vikt på 52% av 16 bolag totalt.

Verkstad:
ABB, Assa Abloy, Atlas Copco, Lindab, Munters, Nibe, Sandvik, Securitas, Trelleborg

Konsument:
Axfood, New Wave

Hälsovård:
AstraZeneca

Bank/Finans
Nordea, Handelsbanken, Investor

Telekom/IT
Hexagon

Swedbank har en köp-rekommendation på samtliga aktier i Fokusportföljen, förutom AstraZeneca och Nibe där man har en behåll-rekommendation.

Placeringshorisonten för portföljen är 3-6 månader.

LÄS MERUtdelningsexperten: Här är aktierna jag vill köpa nu

LÄS MERBörsveckan: Köpläge i två aktier som har störtdykt

Dela med dig