Aktiespararna

Banken: Köp aktien som är ner 10% på några dagar

Av Eric Emanuelsson
20 mars 20232 min lästid
Banken: Köp aktien som är ner 10% på några dagar

Husqvarna hade en urstark inledning av året och rusade på börsen, framförallt efter det blev klart att Bosch köper aktier i bolaget och blir en av de största ägarna.

Men efter den senaste veckans turbulens är aktien minus nästan 10% på en vecka.

Handelsbanken ser köpläge efter kursfallet

Vill du vara först med våra köp- och säljråd, aktieanalyser och nyheter – följ oss på Messenger för utskick i realtid.

Det är i en ny analys som publiceras på måndagsmorgonen som Handelsbanken skriver att kursfallet i Husqvarna de senaste dagarna betyder köpläge.

Banken skriver bland annat att de förväntar sig en försiktig försäljnings- och resultatökning för Husqvarna under det första kvartalet 2023, jämfört med samma period förra året.

Men de ser ändå chans till en bra uppstuds i aktiekursen i närtid.

Tror på uppstuds i närtid

"Vår försäljnings- och resultatprognos är 7-8% högre än nuvarande konsensusprognos. Då många trädgårdsprodukter är relativt billiga och tenderar att ha korta ersättningscykler, menar vi dessutom att denna kategori är förhållandevis motståndskraftig i en svagare konjunktur. Givet att aktien har fallit drygt 10 procent i mars, tror vi att det finns potential för en uppstuds i aktien på 5-10 procent i närtid. Vi upprepar vår kortsiktiga rekommendation köp", skriver man.

Banken skriver vidare att:

"Aktien handlas till EV/EBIT 13,5x (2023p), vilket är 10 % högre än multipeln före pandemin (genomsnitt 2019). Även om detta innebär en begränsad uppsida via multipelexpansion, tror vi att höjda vinstprognoser i marknaden kommer att kunna ge bränsle till aktien. Vi upprepar vår långsiktiga rekommendation Market Perform."

Signa upp dig på vårt nyhetsbrev för att varje dag få de senaste aktietipsen, affärer i våra aktieportföljer och nyheter sammanfattade.


LÄS MER: Tidningen: Fyra aktier att köpa när börsen rasar


Aktietips

Dela med dig